Mojo productions presenterar

SPINDELKVINNANS KYSS

Vad händer när två människor från vitt skilda världar tvingas dela cell under lång tid? Hur stora är egentligen skillnaderna mellan dem på en fundamental nivå? Med dessa djupt filosofiska frågor som utgångspunkt har Linus Troedsson, Oskar Tyrén och Rasmus Sjöbeck tagit sig an den postmoderna kultberättelsen Spindelkvinnans kyss av den argentinska författaren Manuel Puig.

Från två olika världar kommer de. Molina är homosexuell och sitter inne för otukt.
Valentin är en politisk fånge som lever med en brinnande övertygelse för den marxistiska ideologin. När de möts i en fängelsecell i 70-talets Argentina sammanflätas deras öden. Där måste de uthärda misären tillsammans. Deras tid i fängelset kantas av både konflikt och kärlek, den lämnar ingen av dem oförändrad. De tvingas båda tvivla på sina vitt skilda ideal och världsåskådningar.

2015 satte Mojo productions upp Två punkt noll på Fotografiska muséet. Föreställningen blev en succé och paneldebatter organiserades kring den för att diskutera pjäsens tema – artificiell intelligens. Med Spindelkvinnans kyss vill Mojo productions fortsätta göra modern teater av högsta klass.

Regi:

På scen: Linus Troedsson och Oskar Tyrén

Längd: Ca 2 timmar

Pris: 200 kr ordinarie