Linus Troedsson

Skådespelare

“En och en halv timme på scenen är mitt bränsle för att klara av verkligheten lite till liksom.”

Linus har med sin inneboende pondus och närvaro berört publiken sedan 2010 med både musik och teater. I ryggen har han succéer som 2:a plats i dansbandskampen på SVT, Järnbörd på Strindbergs Intima Teater och Två punkt noll på Fotografiska. Men Linus är inte en person som tittar nostalgiskt tillbaka på tidigare bravader.
Han tittar framåt. Under våren är han aktuell i Mojos uppsättning av Spindelkvinnans kyss. Med ett huvud fullt av idéer och ett skådespeleri som ständigt utvecklas och fördjupas är Linus en kraft att räkna med!.

“I varenda stavelse som Linus yttrar finns en särskild botten. En tyngd som många skådespelare får först efter en hel livstid.”
– Oskar Tyrén, skådespelare.

Oskar Tyrén

Skådespelare

“Jag hänger mig åt medspelaren och därigenom blir jag till.”

Att hitta unga talanger är inte lätt. Därför är Mojo Productions extra stolta över att ha Oskar Tyrén i sitt team. Med sin unga ålder tillhör Oskar den nya vågen skådespelare som kommer att ta teatern framåt. Hans debut på den stora scenen var Järnbörd på Strindbergs Intima Teater. Sedan dess har han vässat sitt skådespeleri och intensifierat sin närvaro på scen.
Oskar är även ständigt aktuell i både stora som små filmproduktioner. Våren 2018 är han äntligen aktuell på scen igen. Den här gången i Mojo Productions nya uppsättning av Spindelkvinnans kyss. Missa inte det!

“Oskar är som glas. En vas man inte får tappa och måste vårda med omsorg annars spricker den. Det är det mest intressanta med Oskar, den sköra linjen mellan alla hans känslor.”
– Linus Troedsson, skådespelare.

Rasmus Sjöbeck

Producent

“Kultur är till stor del en dialog. När teatern bemöter litteraturen och konsten såväl som filmen händer ofta något spännande.”

Med en fil.kand i konstvetenskap och erfarenhet inom curating och utställningsproduktion i ryggen ville Rasmus Sjöbeck utmana sig själv och jobba även inom kulturens andra sfärer. Mojo productions blev ett passande första steg. Sedan första mötet med Mojo har Rasmus jobbat tätt med skådespelarna och resten av teamet för att skapa teater som är modern och tankeväckande.

“Den första tanken som slog mig när jag mötte Rasmus och fick se honom arbeta såväl enskilt som i grupp var: ‘Fan vad skönt att vi fångade upp honom först’. Han lägger sin själ och sin kunskap i projektet mer än någon jag jobbat med tidigare.

– Linus Troedsson, skådespelare

Fadil Jaf

Regissör

 

Fadil Jaf har ett passionerat förhållande till teatern som han ägnat hela sitt liv åt. Han har studerat teater i olika städer, allt från Bagdad, Stockholm, St Petersburg till London och skrivit sin doktorsavhandling om fysisk teater. Fadil arbetar med rörelse, rytm, teatralitet, grotesk och massor av humor. Han har satt upp pjäser på svenska, engelska, ryska, arabiska och kurdiska och utbildat skådespelare ur många olika kulturer. Fadil går in i Mojos nyaste produktion Spindelkvinnans kyss som regiöga. Hans erfarenhet och kunskap möter teamets skaparglädje för att skapa teater som är dynamisk och modern.

Jimmy Hanna

Skådespelare och grundare av Mojo Productions

“Jag letar efter nakna skådespelare. Råhet, skörhet och ärlighet.
Det finns inget vackrare.”

Jimmy Hanna är en visionär. Han grundade Mojo Productions 2015 i samband med pjäsen Två punkt noll på Fotografiska där han själv spelade huvudrollen. Efter det har produktionsbolaget utvecklats under hans ledning. Med Mojo ville han inte skapa ännu en sluten teaterinstitution. Han ville skapa en öppen plattform för teater där kreativiteten fick fritt spelrum. Att förverkliga sina visioner är aldrig lätt men det finns en sak som Hanna kan bättre än de flesta:
företagande. Det är det, tillsammans med han kä lek till teatern, som gjort Mojo till den aktör som den är idag.

Även om Jimmy inte medverkar som skådespelare i Mojos aktuella föreställning Spindelkvinnans Kyss kommer han att i framtiden fortsätta stå på scen.